Jotain nättiä!

– Mä haluan jotain nättiä!
Kuulen aika usein tällaisen lauseen. Jos nätti olisi yleismaailmallisesti määriteltävissä, niin pyynnön toteuttaminen olisi paljon helpompaa.

Esimerkiksi onko tässä kuvassa teidän mielestänne jotain nättiä:

Minusta on! 🙂
Yleensä lähden etsimään asiakkaalle liivejä siitä lähtökohdasta, että katsotaan, mikä tuote on hänelle teknisesti sopiva. Eli valitaan liivit, joissa on oikean mallinen kuppi, eli se tulee keskeltä oikealle korkeudelle, samoin sivuilta, kaarituki on asiakkaalle sopivan mallinen, olkainten sijoitus on hyvä, ympärys on sopivan kokoinen ja mallinen jne. Kaiken kruunaa se, että asiakas viihtyy tuotteessa, että se tuntuu hänestä hyvältä. Tämän tiedon saadakseni kyselen aika paljon.
Kun muutama teknisesti sopiva tuote on löydetty, on minun helppo näyttää mitä kaikkia värejä ja kuoseja niistä löytyy, sekä kertoa mitkä kaikki mallit ovat hänelle todennäköisesti sopivia. Sitten voimme siirtyä asiakkaan mielestä näteimpiin vaihtoehtoihin.
Joskus käy niin, ettei “nätti” olekaan enää niin tärkeää, kun tuote vain tuntuu hyvältä. Sekin on ihan ok, että muuttaa mieltään, jos tärkeysjärjestys muuttuu.
Samalla kun löydämme sopivia malleja, minulle valkenee useimmiten selvästi, mitkä mallit ovat asiakkaalle sopimattomia. Niitäkin voidaan sovittaa, ja aika usein se saa asiakkaan vakuuttuneeksi siitä, että liivi ei ehkä ole hänen juttunsa.
Tällöin voin olla todella ylpeä siitä, miten hyvin olen pystynyt asiakasta kuuntelemaan!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *