Se Oikea

Useimmiten aloitan Sen Oikean etsinnän kysymällä tykkääkö asiakas 
topatusta vai toppaamattomasta
pitsisestä vai sileästä
onko väritoiveita
onko jotain yksityiskohtia, jotka asiakas on huomannut itselleen sopiviksi tai epäsopiviksi
Kokoa en juurikaan kysy, koska (minulla on jo aavistus ja) selvitämme sen mittaamalla ja sovittamalla kohta, mutta moni kertoo minulle silti pahoitellen, ettei tiedä kokoaan. Nou hätä.
Joillakin on hyvin tarkat ajatukset jo etukäteen siitä mitä haluavat. Toisille käy kaikki, noin niin kuin ajatuksen tasolla.
Mitattuani asiakkaan saatan vielä kysäistä onko nykyisissä liiveissä jotain erityistä hyvää/huonoa, jonka hän haluaisi minulle kertoa. Kaikestahan me voimme oppia!
Tämän jälkeen otan jotkut (pääasiassa jo kysymyksiä esittäessäni ja aavistukseni perusteella valitsemistani ja sovitustilaan mukanani tuomista) liiveistä ja seuraan asiakkaan reaktiota.
Mikäli olen täydellisesti onnistunut, niin ensimmäiset liivit sopivat ja saavat asiakkaan silmät laajenemaan hämmästyksestä. Minusta on kiva onnistua 🙂
Mikäli näin ei käy, niin jatkamme harjoittelua ja kuuntelen asiakkaan tuntemuksia ja toiveita ja kyselen lisää. Mehän käytämme samoista asioista niin kovin erilaisia sanoja, että joskus saattaa olla vaikea ymmärtää mitä toinen tarkoittaa. Esimerkiksi lause “Ku tässon tää juttu joka rapajaa ja sitten aina vähän niinku, ääh, tiäkkö.” kertoo siitä, että asiakkaalla on joku tärkeä ajatus mielessä ja hän selvästi haluaa minun ymmärtävän, mutta todennäköisesti tilanne vaatii useampia tarkentavia kysymyksiä, ennen kuin asia suorastaan valkenee minulle. Kokeilen kertoa eri sanoin mitä kuulin hänen sanovan ja jonkun yrityksen kohdalla sitten natsaa: “Tuota mä just tarkoitin!”
Joskus näkee ihan selvästi, kuinka asiakas yrittää minua miellyttääkseen keksiä jotain kivaa sanottavaa tuotteesta, joka saa hänet lähinnä irvistämään. Irvistä rauhassa, asiakas hyvä, niin mennään äkkiä johonkin sellaiseen, joka saa sinut hymyilemään! Ei meidän tarvitse hukata aikaa tuotteeseen, joka ei sinua miellytä! (Paitsi jos tiedän siihen todella hyvän syyn.)
Parasta on kuulla asiakkaan huokaavan viidennen liivin jälkeen sydämestään: “Näähän sopii mulle kaikki!”
Tällöin olen onnistunut valitsemaan noin 80 liivimallistamme sovitukseen viidet juuri oikeanlaiset <3

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *