Toiminnan peruspilari on asiakaspalvelu

 Oon perustanut toimintani siihen mikä mun mielestä ois (mulle itselleni) hyvää palvelua.

Itse tykkäisin jos joku tarjoaisi (täysin tuputtamatta!) silloin tällöin mulle niitä mun lempparihousuja, paitoja yms, jotka itse koen haasteelliseksi ostaa ja löytää sopivat. Minusta ois mahtavaa jos joku tietäisi mun maun (esim etten tykkää sinisestä) ja osais sortata mallit jo valmiiksi niin ettei mun tarviis mitenkään vaivautua ylimääräisesti. Yleensähän se menee niin että ostaa yhdet housut niinku kokeeksi ja sit kun toteaa käytössä että joo nämä on hyvät, niin sitten kun niitä lähtee hakemaan lisää niin ovat loppu jo.
Tämän perusajatukseni takia, siksi että haluan ajatella, että voin alusvaatteita myymällä auttaa ihmisiä saamaan paremman ja sujuvamman arjen, laitoin tänäänkin monelle sadalle Ulla-brändin tuotteita ostaneelle viestit Alice-tarjouksesta.
Aivan jokaista 4000 asiakkaastani en ehdi kontaktoimaan Even Villien viikkojen tarjouksista, toivottavasti tieto kuitenkin saavuttaa mahdollisimman monta!
Ja siis joo tietenkään en ole täydellinen. Liivin istuvuus on erittäin henkilökohtainen ja välillä todella vaikea asia! Joskus pelkkä väri vaikuttaa niin että samasta mallista toinen väri istuu ja toinen väri ei tunnu hyvältä. Mutta yritän parhaani ja ajattelen asiakkaan parasta.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *