Virheostos on kallein

Aika usein kuulee ihmisten shoppailevan huvikseen, vaatteitakin, mutta aika harva nainen kai käy ostamassa alusvaatteita ajankuluksi. Se tuntuu olevan niin kovin vaikea alue, suorastaan työlästä.
Sovituskoppi on pieni ja hämärä, valitut tuotteet väärän kokoisia, uutta etsintäkierrosta varten täytyy pukeutua ja sitä seuraa uudelleen riisuminen sen jälkeen kun on odotellut jonossa vapautuvaa sovituskoppia.. Ressaa…
Aika moni siis ostaa alusvaatteita tarpeeseen. Siksi että jokaisen paidan, puseron, tunikan, mekon tai farkkujen, leggareiden, hameiden alla on oltava jotain.
Kallein ostos on virheostos. Eli se vaate, joka käy päällä vain muutamia kertoja.
Insinöörijargonia: kahden käyttökerran ostos joka maksoi 50 euroa on käyttökerraltaan 50/2 = 25 e kerta.
Laajemmin ajateltuna tuon ostoksen hakeminen paikasta x kesti tunnin ja sen tilalle korvaavan löytäminen kestää kolme tuntia. Niitä ostetaan kaksin kappalein, jotta ei tarvitse taas seuraavalla viikolla lähteä tälle vistolle asialle. Uudet ehkä menettelevät, mutta vasenta olkainta joutuu korjaamaan ja kuppi ei jotenkin istu hyvin, puhumattakaan siitä, että olisi hyvän näköinen. Käyttäjällä ei ole aavistustakaan mikä on pielessä.
Hyvä ostos on se, jossa viihtyy, joka näyttää hyvältä, joka tuntuu hyvältä, joka kestää käyttöä, joka kestää pesusta toiseen, joka pysyy mukana menevässä elämänrytmissä niin ettei tuo siihen lisää mutkia matkaan esim putoavien olkainten muodossa, joka sopii käyttötarkoituksestaan riippuen erilaisiin työasentoihin, liikuntaan tai harrastuksiin kuten kukkapenkin laittoon tai biletysiltoihin.
Insinöörijargon, osa 2: Kaksi 50 euroa maksanutta liiviä ostanut asiakas saapuu Johannan Putiikkiin kaksi vuotta ensimmäisen käyntinsä jälkeen. Liivit ovat edelleen käytössä, joskin niistä näkee sen hyvin. Ensimmäisistä muodostui superlempparit ja toiset olivat hyvät ja pätevät. Ensimmäisiä on käytetty noin 4 päivää viikossa, jälkimmäisiä 2. Satunnaisia kertoja on käytetty niitä muita kaapissa tilaa vieviä. Ensimmäiset ovat olleet käytössä 416 päivää (52 viikkoa * 4 päivää per viikko * 2 vuotta) ja siten käyttökerrat ovat maksaneet 0,12 e/kpl ja jälkimmäisten 208 päivää ovat maksaneet 0,24 e/kpl. Asiakas ostaa kahdet eriväriset superlempparit, yhdet supernätit ja liikuntaan omansa. Tällä kappalemäärällä arki pyörii jo aika saumattomasti. Asiakas kulutti kaksi vuotta aikaisemmin puolitoista tuntia liiviostoksiin kavereidensa kanssa. Sen jälkeen hän on vain elänyt, pessyt ja pitänyt. Uuteen ostoskäyntiin menee puoli tuntia ja eniten aikaa kuluu värien valintaan. Aikaa ja rahaa on säästynyt huimasti. Kotona asiakas hävittää kaapista liivit, joita ei halua enää käyttää ja saa alusvaateosaston nätisti järjestykseen.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *